Theorie

Bij Rijschool Stap voor Stap heb je de mogelijkheid om theorie online te leren met behulp van 3D theorie of om klassikaal theorieles te volgen.

3D theorie heeft 3 mogelijkheden:

  • Leren                      € 29,95
  • Oefenen                 € 29,95
  • Leren en oefenen   € 49,95

Als je kiest voor ‘Leren’ krijg je alle verkeersregels op een heldere manier uitgelegd. Daarnaast vindt je er ook alle verkeersborden met de betekenissen in terug. De hele theorie wordt verduidelijkt met filmpjes en heldere teksten, zowel gesproken als geschreven. Wat ook bij dit pakket hoort, is een verzameling praktijksituaties zoals je die in de lesauto kunt tegenkomen. Compleet met filmpjes en teksten, die je goed voorbereiden op het autorijden.

Als je kiest voor ‘Oefenen’ krijg je 8 toetsen van steeds gemiddeld 3 hoofdstukken en tien oefenexamens precies volgens de standaard die het CBR hanteert. Ook zijn er maar liefst vijftig lastige voorrangssituaties in 3D animatie te zien. Verder leer je de antwoorden onder tijdsdruk te geven. Zo gaat het tijdens het echte examen tenslotte ook.

Wil je zeker weten dat je straks goed beslagen ten ijs op het examen verschijnt, kies dan voor ‘Leren en oefenen’.
Na het leren van de theorie, kun je gelijk de hoofdstuktoetsen en de oefenexamens maken en testen of je al helemaal klaar bent om het examen met succes af te leggen.

Als je gelijk aan de slag wil, kan je hier klikken om 3D theorie te bestellen. Na aanschaf is 3D theorie 4 maanden onbeperkt geldig.

Tijdens de klassikale theoriecursus wordt de volledige stof besproken voor het theorie-examen. Er worden hoofdstuktoetsen en oefenexamens gemaakt, waarbij je een eigen tablet tot je beschikking hebt. Deze toetsen en examens worden klassikaal besproken. Aan het einde kun je met de oefenexamens kijken of je al klaar bent voor het theorie-examen.

Naast het volgen van de theoriecursus kun je thuis zelf blijven oefenen met de 3D theorie of met een theorieboek.

Het theorie-examen wordt in overleg gepland en afgenomen bij het CBR in Breda. Klik hier voor een filmpje over het theorie-examen.