Rijles

Bij Rijschool Stap voor Stap werken we tijdens de praktijklessen met de RIS methode. RIS is de afkorting van Rijopleiding in Stappen.

De Rijopleiding in Stappen is een moderne rijopleiding met een fors hoger slagingspercentage dan de reguliere rijopleiding. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer in gaat.

De Rijopleiding in Stappen werkt met een stappenplan, aan de hand van handelingsscripts. Dit zijn handige gebruiksaanwijzingen.Al deze scripts staan in het RIS boek. Aan het einde van iedere rijles krijg je te horen wat we de volgende rijles gaan behandelen. Je kan deze rijles dan thuis vanuit het RIS boek voorbereiden. Hierdoor is er tijdens de rijles minder uitleg nodig en hou je meer tijd over om te oefenen.

De scrips zijn onderverdeeld in 4 modules:

  • Module 1, voertuigbediening en voertuigbeheersing
  • Module 2, beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en -situaties
  • Module 3, complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en -situaties
  • Module 4, veilige en verantwoorde verkeersdeelname

Elke module wordt afgesloten met een toets. De toets van module 1 en 2 wordt afgenomen door je instructeur. De toets van module 3 wordt afgenomen door de examinator van het CBR. Tijdens deze toets kan je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. De toets van module 4 is je praktijkexamen. Klik hier voor een filmpje over het praktijkexamen.

Het gemiddelde slagingspercentage van RIS leerlingen is ongeveer twintig procent hoger dan het slagingspercentage van leerlingen die de reguliere rijopleiding hebben gevolgd.

Hieronder de voordelen van rijles volgens de RIS methode nog even op een rij:

  • Hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap voor Stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

Het is bij Rijschool Stap voor Stap mogelijk om in een schakelauto en in een automaat te lessen.

Indien je reeds in bezit bent van een rijbewijs en een rijtest moet doen bij het CBR, dan kunnen we je bij dat traject ook begeleiden. Wil je meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Om het makkelijk te maken je lessen te plannen en je vorderingen bij te houden werken wij met Plango. Hiervoor krijg je van ons een inlogcode zodra je start met lessen. Je kan dan via een portal of app op je smartphone inloggen.