Meest gestelde vragen

Wat is jullie slagingspercentage?

Het slagingspercentage wordt elk kwartaal opnieuw berekend en is te vinden op www.rijschoolgegevens.nl. Ons slagingspercentage ligt in ieder geval boven gemiddeld.

Krijg ik een vaste instructeur en auto?

Ja, iedere leerling wordt bij een vaste instructeur ingedeeld. Uiteraard is het altijd toegestaan om te wisselen van instructeur als je dat wilt.

Is er vervanging als mijn instructeur vakantie heeft of ziek is?

Ja, doordat we met drie instructeurs werken kunnen we onze leerlingen opvangen bij ziekte en vakantie van een instructeur. Hierdoor hebben leerlingen weinig tot geen last van de afwezigheid van de eigen instructeur. Tijdens deze lessen rijd je ook in de auto van de vervanger, daardoor oefen je gelijk met een andere auto. Daarnaast is het een goede oefening om eens met iemand anders naast je te rijden, want dat moet je tijdens het examen uiteraard ook.

Is er ook een vrouwelijke instructeur?

Ja, er is een vrouwelijke rijinstructeur.

Hoe worden mijn vorderingen bijgehouden?

Bij onze rijschool werken we met een digitaal systeem waarin de afspraken, betalingen en vorderingen worden bijgehouden. Als je eens een kijkje neemt op www.plango.nl krijg je alvast een idee hoe het werkt. Nadat je gestart bent met je rijopleiding krijg je een inlogcode. Je kan dan zowel via een portal als een app op je smartphone inloggen.

Is een pakketprijs goedkoper dan losse lessen?

Nee, wij hebben gekozen voor een vaste lage prijs. We willen dat iedereen weet waar hij/zij aan toe is en daarom zal je van ons ook geen acties of stunts tegenkomen.

Als ik besluit een pakket aan te schaffen, kan ik dat dan ook in termijnen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Zodra je bij ons komt lessen kan je op de lesovereenkomst aangeven dat je een pakket wilt aanschaffen. Als je erbij schrijft dat je in termijnen wilt betalen, zullen we contact opnemen om hier afspraken over te maken.

Stel dat ik een pakket neem van 20 lessen, ga ik na deze 20 lessen dan ook op examen?

Nee, je gaat pas op examen als je er klaar voor bent. Een gemiddelde leerling heeft 30 tot 40 lessen nodig om het rijbewijs te halen. Misschien heb je geluk en heb je minder lessen nodig, misschien ben je een van die leerlingen die meer lessen nodig heeft. Doordat je zelf mee kunt kijken op de vorderingenkaart en we dit ook aan het eind van elke les bespreken weet je precies hoe ver je bent.

Hoe weet ik dat mijn instructeur bevoegd is om les te geven?

Ieder bevoegde instructeur heeft een pasje waarop staat dat iemand bevoegd is en tot wanneer. Je mag altijd in de les vragen om onze pas te zien.

Hoe lang duren de rijlessen?

Onze lessen duren 60 minuten, dus een volledig uur.

Wat is het verschil in lesgeven tussen een reguliere leerling en een leerling met autisme of ADHD?

Bij iemand met bijzonderheden willen we graag vooraf een gesprek, bij voorkeur samen met (een van) de ouders of de begeleider. Hierin zullen we samen bespreken wat de bijzonderheden zijn en wat wij kunnen doen om de les zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarna zullen we in de les zoveel mogelijk rust en structuur (RIS-methode) inbouwen en daarnaast rekening houden met de reeds besproken bijzonderheden. Zodra we bij bepaalde scripts merken dat het lastiger is iets aan te leren dan verwacht, zullen we op andere manieren het script proberen aangeleerd te krijgen. Tevens maken we veel gebruik van tekeningen en plaatjes om situaties te bespreken.

Wat is het verschil in lesgeven tussen een reguliere leerling en een leerling met faalangst?

Bij een leerling met faalangst zullen we ook gebruik maken van veel rust en structuur in de les, zodat je weet waar je aan toe bent. Daarnaast bouwen we indien nodig een oefen les in zodat je even niets nieuws leert, maar alles wat je tot dan toe geleerd hebt kan oefenen. Richting je examen is het heel belangrijk om zelfvertrouwen te hebben, want dat heb je nodig met je examen en als je alleen gaat rijden. Dit oefenen we bijvoorbeeld door eens naar Breda of Rotterdam te rijden.

Mag ik als reguliere leerling ook eens naar Breda of Rotterdam rijden?

Natuurlijk, graag zelfs. Dit is een hele goede oefening voor alle leerlingen.

Heb ik als reguliere leerling ook oefenlessen?

Dit is afhankelijk van wat je nodig hebt. Zodra we merken dat het even teveel is, plannen we zeker een oefenles in. Het is niet handig om verder te gaan met het volgende script als je de rest nog niet goed onder controle hebt.

Als er iets niet bevalt in de les, hoe pak ik dat dan aan?

Wij horen het graag als we iets anders aan moeten pakken. Het is jouw les en wij proberen je zo goed mogelijk op te leiden, maar we zijn ook maar mensen. Dus wil je meer rust in de auto, of juist minder, muziek aan, muziek uit, vertel het ons. Als de uitleg niet duidelijk is, trek gelijk aan de bel, dan is het aan ons om het wel duidelijk te krijgen. Het kan altijd gebeuren dat er geen klik is met de instructeur en dat is wel heel belangrijk om een leuke en effectieve rijopleiding te krijgen. Dit moet je dus altijd zo snel mogelijk aangeven, zodat je kan wisselen naar een andere instructeur.

Nemen jullie ook leerlingen aan uit de omgeving van Breda?

Ja! Leerlingen die een rijschool zoeken in Breda of omgeving kunnen ook bij ons terecht.

Heb je nog andere vragen, bel of mail ons voor het antwoord, of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.